نمای کرتین وال چیست؟
آیا می دانید نمای کرتین وال چیست و در چه صنعتی کاربرد دارد؟ در یک تعریف یا بیان ساده در پاسخ به این سوال می توان گفت که کرتین وال در اصل یک اصطلاح انگلیسی است که به زبان فارسی، به معنی دیوار پرده ای است. منظور از دیوار پرده ای این است که دیوار خود جسم سنگین و سخت است و پرده انعطاف پذیر و سبک است هدف اصلی محققان از ترکیب این دو اسم کنار یکدیگر این است که هم مقاومت و استحکام دیوار را داراست و هم سبکی و زیبایی پرده را شامل میشود. به همین خاطر اسم آن را کرتین وال گذاشتند که به آن لامل هم می گویند.
شما زمانی که یک ساختمان را می بینید در اولین نگاه چیزی که توجه تان را به خود جلب میکند ، نمای بیرونی ساختمان است. جالب است بدانید که نمای یک ساختمان در زیبایی و منحصر به فرد بودن آن تاثیر به سزایی دارد و همانند یک لایه محافظ ساختمان هم به شمار می آید که علاوه بر زیبایی و خاص بودن آن در برابر شرایط آب و هوای و در زیبایی شهر سازی هم اهمیت بسیار ویژه ای دارد .

شما زمانی که یک ساختمان را می بینید در اولین نگاه چیزی که توجه تان را به خود جلب میکند ، نمای بیرونی ساختمان است. جالب است بدانید که نمای یک ساختمان در زیبایی و منحصر به فرد بودن آن تاثیر به سزایی دارد و همانند یک لایه محافظ ساختمان هم به شمار می آید که علاوه بر زیبایی و خاص بودن آن در برابر شرایط آب و هوای و در زیبایی شهر سازی هم اهمیت بسیار ویژه ای دارد .
شایان ذکر است بدانید که نمای کرتین وال فقط وزن خودش و نیروهای جانبی مثل باد و طوفان را تحمل می نماید که به سازه ی خود ایستا هم مشهور است و هیچ گونه وزنی از ساختمان بر دوش آن نیست.
انواع نمای کرتین وال
نمای کرتین وال انواع گوناگونی دارد که کرتین وال شیشه ای به خاطر مصالح سبک آلومینیوم و شیشه بیشترین استفاده را دارد.
شاید با اولین نگاه فکر کنید که این نما یک نمای ساده است که در واقع اینطور نیست. خود شامل دو نوع است:
۱- استیک (stick) 2- یونیتایز ( unitized)
در نمای یونیتایز تمام قطعات به صورت یکپارچه، به محل نصب پروژه می برند و این نما روز به روز طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است و قطعا هزینه ی بیشتری هم دارد که بیشتر در برج های مرتفع کاربرد دارد. ولی در روش استیک نمای کرتین وال بیشتر کار، در محل پروژه انجام میشود در واقع بعد از محاسبات فنی پروفیل های آلومینیومی افقی و عمودی در محل نصب ، حتی اگر نیاز به برش داشته باشد انجام همه ی کارها صورت می گیرد و دارای هزینه کمتری است که بیشتر در ساختمان های اداری کاربرد بالایی دارد.

ویژگی های مهم نمای کرتین وال
از ویژگی های مهم و بارز نمای کرتین وال می توان به این موارد اشاره کرد: کیفیت بالای قطعه ها، دارای مدل های بازشو برای هر مکان و قابلیت نصب آسان، عایق بندی ( صوتی، حرارتی و رطوبتی)، مقاوم در برابر زلزله، جلوه ی بسیار زیبا و مدرنی به ساختمان ( در طول روز و شب ) می بخشد، قابلیت ترکیب آسان با دیگر نماهای ساختمانی، بهینه در مصرف انرژی، قابلیت نور دهی در ورودی ساختمان، سبکی و انعطاف پذیری در نمای ساختمان، سرعت بالا در اجرای آن و …
نکته قابل توجهی که در خصوص نمای کرتین وال لازم به ذکر است بدانید اینکه کرتین وال ها در حقیقت شاسی ها همان (لامل ها) هستند که در کناره های ساختمان قرار می گیرند و شیشه ها را روی لامل های کرتین وال نصب می کنند و هیچ گونه وزنی روی ساختمان قرار نمی گیرد به همین دلیل در برابر زلزله بیشترین مقاومت را دارد.
حتما با این سوال مواجه شده اید که خود لامل چیست؟ پس در ادامه ی این مطلب ما را همراهی نمایید تا پاسخ سوال خود را دریافت کنید. در واقع لامل ها سازه های آلومینیومی به شمار می آیند که شیشه ها را روی آنها در دو جهت عمودی و افقی می توان نصب کرد.
در کل در نمای کرتین وال دو نوع لامل هستند. لامل های افقی به ترنسم و لامل های عمودی به مولیون شناخته شده اند. معمولاً اندازه ی لامل های ترنسم و مولیون بعد از اندازه گیری قاب شیشه و همچنان با توجه به نیروهای جانبی وارد شده نظیر باد و … تعیین می شود. جالب است بدانید که در نمای کرتین وال لامل های افقی ( ترنسم ) سایز ( طول آنها ) در مقایسه با لامل های عمودی ( مولیون ) کوچکتر است.
لامل ها از نظر طراحی نمای کرتین وال دارای انواع گوناگونی هستند که معروفترین آنها لامل های آلومینیومی، لامل های چوبی، لامل های فولادی هستند که امروزه لامل آلومینیومی بیشترین کاربرد را دارند.

ویژگی های مهم درب و پنجره آلومینیوم
بیشتر شما درب و پنجره آلومینیوم قدیمی را به خاطر دارید که با ورود به بازار مورد استقبال همه قرار گرفت زیرا اولین پنجره های بودند که جنس آن ها از آهن نبود و عایق بهتری در مقایسه با پنجره های آهنی دارند. اما امروزه با توسعه صنعت آلومینیوم، پنجره های تک جداره و دوجداره تولید و عرضه بازار شده است و به دلیل ویژگی های مهم و تنوع بالای در آن محبوبیت زیادی را بدست آورد.
به جرات می توان ادعا کرد که آلومینیوم یکی از قویترین فلزها به شمار می آید که پنجره آلومینیوم نسبت به انواع پنجره های دیگر قابلیت برتری دارد و همانند پنجره های یو پی وی سی در تهیه آن از مواد شیمیایی استفاده نشده است.
این نوع پنجره ها قابلیت نگهداری شیشه های بزرگ را دارند به علاوه ویژگی مهم دیگر آن در رابطه با موضوع ( نمای کرتین وال ) در برابر خوردگی از مقاومت بالایی برخوردار هستند و بعد از نصب نیاز به نگهداری و تعمیر فراوانی ندارند. یکی دیگر از دلایل محبوب شدن آن در بین مهندسان طراحی ساختمان، این است که می توان با هر سایز و اندازه ای برای هر مکان آن را طراحی و نصب کرد.
پروفیل های آلومینیومی در واقع دارای فریم های باریکتری نسبت به پروفیل های یو پی وسی هستند که همین سبب شده تا زیبایی خاص و نور بیشتری به منزل ببخشد.
درب و پنجره آلومینیوم از نگهداری بسیار آسانی برخوردارند که تمیز نگه داشتن آنها یکی از اصلی ترین روش نگهداری آنها محسوب میشود همچنین به خاطر جلوگیری از آسیب دیدن این نوع درب و پنجره ها، همه خدمات نصب و تعمیر آن را به متخصصان حرفه ای و کاربلد بسپارید.

ویژگی های مهم درب و پنجره آلومینیوم
به کار بردن چسب ها در نمای کرتین وال از دیگر موضوعات مهم است که خاصیت مهم چسب سیلیکون مهندسی، چسبندگی و ارتجاعی بودن آن ها است که از مقاومت بالایی در برابر اشعه های مانند اشعه ی فرابنفش برخوردارند. ولی متخصصان باید نهایت دقت را به خرج دهند که سیلیکون های کارتریجی گزینه ی مناسب و خوبی برای کارهای دقیق مثل پنجره های آلومینیومی دوجداره نیستند و بیشتر در کاشی های دستشویی، حمام و آشپزخانه کاربرد دارند که نیاز به حساسیت کمتری دارند و اما چسب سیلیکون با کیفیت در نمای کرتین وال چسبی است که شامل خصوصیات زیر باشد.
- جلوگیری از خارج شدن گاز آرگون بین شیشه ها
- قدرت چسبندگی بالا به فلز و شیشه
- در برابر تابش اشعه فرابنفش و همچنین تغییر دما از مقاومت بالایی برخوردار است
- دارای خاصیت ارتجاعی و کششی بالا
- از طول عمر بالایی برخوردارند
- چسب های مهندسی همانند چسب های کارتریجی بوی تندی ندارند زیرا فاقد پایه اسیدی هستند
نمای کرتین وال و روکش آن
رایج ترین متریال استفاده شده در نمای کرتین وال شیشه است ولی بعضی مواقع از پنل های سنگی یا فلزی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. جهت مخفی کردن فاصله بین طبقات از اسپندرال استفاده می کنند، همچنین می توان برای این قسمت از نمای ساختمان از ویندو فیلم های که مخصوص شیشه هستند، استفاده نمود. ناگفته نماند که این ویندوها دارای ویژگی های فراوانی هستند. مهمترین آن ها علاوه بر نور گیری، مانع تابش مستقیم نور خورشید می شود.
قیمت کرتین وال
عوامل مختلفی بر قیمت نمای کرتین وال تاثیر می گذارد برخی از این عوامل عبارتند از:
- مدل کرتین وال یونیتایز یا استیک
- مدل سیستم به کار رفته در آن
- مدل پروفیل ها
- مدل داخلی یا خارجی آن

جهت خرید انواع پروفیل درب و پنجره های آلومینیومی بسیار زیبا با قیمت های مقرون به صرفه می توانید به وب سایت ما به نشانی www.yatay.ir مراجعه نمائید.